Meteen naar de inhoud

Participatie advies en uitvoering voor meer betrokkenheid

Bij Plein Civiel begrijpen we dat belanghebbenden op de hoogte willen zijn van ontwikkelingen, nieuwsgierig zijn naar veranderingen maar ook vaak een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van hun leef- of werkgebied. Bijvoorbeeld als het gaat om het ontwerpen van een nieuwe gezonde inrichting van hun wijk.

Participatie van belanghebbenden wordt in 2024 binnenkort verplicht gesteld door de aanstaande omgevingswet. Met de deadline die snel naderend, is het geruststellend om te weten dat we met stakeholders op een goede manier kunnen samenwerken. Zo wordt participatie al snel vertrouwd, nuttig en plezierig en creëren we betrokkenheid binnen het projectgebied en draagvlak voor een project.

Samenvatting stakeholders en bewonersparticipatie

Advies voor het inrichten van een optimaal participatieproces
Samenwerken met sociale partners uit de buurt
Inzet van onze eigen buurt-auto voor het goede gesprek in de wijk
Een eigen veilige en toegankelijke participatiewebsite ‘Een fijne buurt’
Unieke en creatieve participatiemethoden
Betrokken adviseurs met een royale hoeveelheid ervaring
Twee gemixte sociale teams in actie. Naast de koffievlekken, cake-kruimels en verdwaalde theelepels werd hier samen met de sociale partners gewerkt aan de mooie toekomst van Heikant-zuid.

Een betere leefbaarheid met onze sociale partners

Om een leefbare buurt te realiseren en gezamenlijke doelen te bereiken, betrekken we actief sociale partners uit de buurt bij onze projecten. Een manier waarop we dit doen, is door het organiseren van workshops aan het begin van een project. Hierdoor krijgen we snel een volledig beeld van de situatie in de wijk en ontdekken we mogelijkheden om gezamenlijke doelen te bereiken en kansen te benutten. We werken nauw samen met onder meer woningbouwverenigingen, gemeenten, sociale maatschappelijke organisaties, de politie en de GGD.

Een quiz, spel of andere manieren om informatie te verzamelen creëren sfeer en maakt het leuker. We gebruiken uiteenlopende communicatiemiddelen om de verschillende doelgroepen te bereiken.

Creatieve methoden voor meer betrokkenheid en samenwerking

Door het ontwikkelen van creatieve en unieke participatiemethoden, transformeren we de traditionele overlegvorm naar concrete actie en betrokkenheid. Een quiz, spel of andere manieren om informatie te verzamelen creëren sfeer en maakt het leuker. We gebruiken uiteenlopende communicatiemiddelen om de verschillende doelgroepen te bereiken. Een van onze favoriete is om met onze speciale buurt-auto een wijk te bezoeken en daar samen na te denken over de vormgeving van het project.

Advies voor soepele participatieprocessen

Bij Plein Civiel beschikken we over uitgebreide ervaring met het uitwerken van effectieve participatieprocessen. Daarnaast bieden we begeleiding gedurende de uitvoering van het gehele proces. Wat ons onderscheidt, is dat we hierbij onze participatietrajecten combineren met onze ontwerp projecten. Op deze manier bieden we een geïntegreerde aanpak die zowel de participatie als het uiteindelijke ontwerp ten goede komt.

‘Een fijne buurt’: Het online platform voor brede participatie

Met ons veilige en toegankelijke online participatieplatform ‘Een Fijne Buurt‘ brengen we jouw project onder de aandacht van een breed publiek. Dit platform biedt een handig podium om mensen te informeren en verzamelt waardevolle informatie op een overzichtelijke manier. Bewoners en bedrijven kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot projectinformatie, vragen stellen en hun mening delen. Voor opdrachtgevers bieden we de mogelijkheid om projectinformatie, achtergronden en contactgegevens te delen.