Meteen naar de inhoud
Logo afdeling samenwerken

Vergroot je kennis en netwerk met de Afdeling Samenwerken

Ben je op zoek naar mogelijkheden om je persoonlijke ontwikkeling te bevorderen en praktische kennis op te doen over actuele en integrale vraagstukken in de openbare ruimte zoals klimaatadaptatie of de energietransitie? Wil je betrokken sparringpartners vinden voor jouw professionele uitdagingen en je professionele netwerk uitbreiden? Dan zijn de bijeenkomsten van de Afdeling Samenwerken de perfecte keuze voor jou!

Voor wie is de Afdeling Samenwerken?

De Afdeling Samenwerken is bedoeld voor mensen die actief en creatief willen samenwerken aan integrale vraagstukken en streven naar een betere leefomgeving. Het is voor mensen die even los willen komen van hun dagelijkse routine en op een geheel nieuwe manier naar hun werk willen kijken.

Je bent van harte welkom, ongeacht je ervaringsniveau of de organisatie waar je voor werkt. De dynamiek die ontstaat binnen de groep van mensen met diverse achtergronden brengt juist het enthousiasme en de energie die we zoeken!

Welke onderwerpen worden besproken?

Bij elke bijeenkomst selecteren we een inspirerend onderwerp, meestal een actuele uitdaging die een integrale benadering vereist. Eerdere bijeenkomsten hebben bijvoorbeeld betrekking gehad op het ontwerp en beheer van klimaatbestendige openbare ruimtes, de energietransitie, gezondheid in de leefomgeving, de wegbeheerder van de toekomst en duurzaam gebruik van de ondergrond.

Great things are never done by one person. They’re done by a team of people
Steve Jobs – Founder of Apple

De Afdeling Samenwerken: een gevestigd kennisnetwerk

Opgericht in 2015, heeft de Afdeling Samenwerken inmiddels deelname gehad van mensen uit ruim 40 organisaties. Elk jaar organiseren we drie bijeenkomsten op het prachtige Fort Isabella in Vught. Elke bijeenkomst heeft een duur van ongeveer drie uur en bestaat meestal uit een kennismakingsgedeelte, een inhoudelijke presentatie en een workshop deel. We beperken het aantal deelnemers per bijeenkomst tot maximaal 15, om zo de samenwerking te waarborgen en voldoende ruimte te bieden voor persoonlijke inbreng van de deelnemers.

Onze betrokken partners

Dankzij de ondersteuning van onze partners is deelname aan de Afdeling Samenwerken gratis. Dit zijn en waren de partners van de Afdeling Samenwerken.

Wanneer is de Afdeling Samenwerken iets voor jou?

Je wilt je persoonlijke ontwikkeling bevorderen en praktische kennis opdoen

Bij onze bijeenkomsten staat het delen van kennis en ervaringen met vakgenoten centraal. Dit gebeurt bijvoorbeeld aan de hand van presentaties over inspirerende projecten of onderzoeken, waarbij prikkelende stellingen en opgaven worden gepresenteerd om samen aan te werken. Door de diverse achtergronden van de deelnemers kijken we breder en komen we sneller tot oplossingen voor integrale vraagstukken. We verwachten van jou een actieve bijdrage door je eigen ervaringen en uitdagingen te delen.

Je bent op zoek naar betrokken en toegankelijke sparringpartners

We bieden tijdens de bijeenkomsten ook ruimte voor de specifieke vraagstukken waarmee jij en jouw organisatie te maken hebben. De deelnemers van de Afdeling Samenwerken fungeren gezamenlijk als een denktank waar je jouw uitdagingen aan kunt voorleggen. Door verschillende vakgebieden en organisaties samen te brengen, zorgen we voor integrale en vernieuwende oplossingen.

Je wilt je netwerk vergroten met vakgenoten waarmee je kunt samenwerken

Tijdens onze bijeenkomsten is er altijd ruimte voor kennismaking, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Door de ontspannen sfeer en interactieve opzet van de bijeenkomsten, waarbij regelmatig wordt samengewerkt, leer je gemakkelijk andere deelnemers kennen. Als je ervoor kiest om vaker deel te nemen, zoals veel van onze deelnemers doen, zul je elkaar uiteindelijk echt goed leren kennen. Op deze manier breid je vanzelf je professionele netwerk uit met mensen en organisaties die bij je passen.

Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen
Afrikaans gezegde

Wil jij ook meedoen met de Afdeling Samenwerken? Laat het ons weten!

We nodigen je van harte uit om je aan te sluiten bij de Afdeling Samenwerken en houden je graag op de hoogte van de komende bijeenkomsten. Vul nu het formulier in dan ontvang je een uitnodiging zodra er weer een nieuwe bijeenkomst gepland is, je kunt dan aangeven of je bij die bijeenkomst aanwezig zult zijn.

Sluit aan bij de komende bijeenkomst

Bekijk de uitnodiging van de bijeenkomst van 30 november 2023 en meld je aan met onderstaande link. Het onderwerp van deze bijeenkomst is; De ‘Menukaart Hitte’ maakt uitdagingen en maatregelen voor hittebestrijding concreet.

Naam
E-mail
Telefoon
Organisatie
Bericht (optie)
Het formulier is met succes verzonden! We houden je op de hoogte van de bijeenkomsten van de Afdeling Samenwerken
Er waren wat fouten bij het verzenden van het formulier. Controleer nogmaals alle formuliervelden.

Actieve deelnemers uit uiteenlopende organisaties

De deelnemers van de Afdeling Samenwerken hebben verschillende achtergronden. Dat maakt dat we echt vanuit verschillende invalshoeken naar een onderwerp kunnen kijken. Vanuit deze organisaties nemen mensen deel aan de Afdeling Samenwerken. Welke mensen er aanschuiven is afhankelijk van het onderwerp. Over het algemeen zijn er per bijeenkomst 10 a 15 personen.